3 Mayıs 2013 Cuma

MUSKA ŞEKLİNDE LAHANA SARMASI




MUSKA ŞEKLİNDE LAHANA SARMASI
Herkese kocaman selamlar,

Nasılsınız ,havalar iyice ısındıkça insanın içide mutlulukla doluyor sanki.Her mevsimin bir güzelliği var ama bu mevsim bir başka güzel yaaa...
Bugün sizlerle çok sevdiğim bir tarifi paylaşıcağım.

Muska şeklinde sarılı lahana sarması...hadi bakalım sıra tarifinde...Şimdiden herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
  • Orta boy lahana
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  •  zeytinyağı yağ ve yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı yemeklik kalın bulgur
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  •  1 yemek kaşığı salça,
  • 1 kaşık pul biber
  • Karabiber,tuz,
  • ince kıyılmış maydanoz

  • Yapılışı:
    Öncelikle lahananın yapraklarını ayırın ,bu aradada tencereye su doldurup tuz atıp suyu kaynatın.Ayırdığınız yaprakları bu suda 1kaç dakika bekletip çıkarıp soğuk su dolu bir kabın içine atıp çıkarın suyunu iyice süzdürün.ayrı bir kapta iç harcını hazırlayın ,soğanları minik minik doğrayın ,kıymayı,bulguru ,pirinci,yağı ,suyu ,tuzu ,karabiberi, pul biberi ve maydanozu karıştırın.Şimdi sarmak için lahanadan uzun şeritler kesin .Hani muska böreği yaparken yufkadan uzun şeritler yaparızda sararız yaaa,aynı o şekilde en uca malzemeyi koyup muska şeklinde sarıyoruz.tencereye diziyoruz .Küçük bir kapta yağı,salçayı veaz suyu karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.En son olarakta yaprakları geçmiyecek şekilde suyuda koyup pişiriyoruz kısık ateşte.Pişincede afiyetle yiyoruz.

    2 yorum:

    Banu dedi ki...

    ellerine sağlık en sevdiğim dolmadır muska şekli de çook hoşuma gitti... afiyet şeker olsun sevgilerimle...

    fatosun mutfagından... dedi ki...

    ellerine sağlık,çok severimmm