8 Haziran 2010 Salı


PASTAHANE POĞAÇASI
Bu poğaça kıyır kıyır ve yumuşacık gerçek bir pastane poğaçası
dün gece sabaha hazır olması için hemen hamurunu yoğurdum... pağoçaları yapıp buzdolabında beklettim zaten bu poğaçanın özelliğide tepsi mayası olması yaptıktan sonra tepside bekletiyorsunki mayalansın ama gerçekten çok leziz deneyin mutlaka arkadaşlar...

MALZEMESİ : 1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay fincanı ılık süt
1/2 paket yaşmaya ama evde kuru maya vardı onu kullandım
1çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı : * Margarin elle ezilerek yumuşatıyoruz ve yumurtada eklenerek
birbirine yediriyoruz
* Süt,şeker,tuz ve kuru mayayı ilave edip
* Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyup(ben beyaz peynirli yaptım ) ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadarmayalandırıyoruz
* Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çiziyoruz.180 derecede
pişirin.

Afiyet olsun..