3 Haziran 2010 Perşembe

SOSYETE MANTISI




Mantı deyince akan seller duruyor benim için çok sevmeme rağmen hamur açmasını bilmediğim için böyle sahte mantılarla idare etmeye çalışıyorum tam mantı tadında olmasada yinede güzel oluyor hem yapımı çok pratik...

3 adet hazır yufka yarım kilo kıyma 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı salça yarım su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı su 2 kase yoğurt 3 diş sarımsak tereyağı rendelenmiş soğanı yağda biraz pembeleştirelim sonra kıymayı, 1 kaşık salça, tuz ve karabiberi ekleyerek biraz pişirelim. Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayın Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. kenarına kıyma harcından biraz koyup rulo sarın ve istediğiniz uzunluklarda kesip tepsiye dizin. (çoğu tarifte gül böreği gibide sarılıp fırınlanıyor ben bu seferlik bu şekilde yaptım.)Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kızartın. Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos dökün.
Afiyet olsun