7 Aralık 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

Herkese Merhaba;
Nasılsınız Bugün İstanbulda yağış var,dışarıda insanın ruhunu sıkan bir hava ...
Bugün sizlere İlk kez denediğim Brüksel lahanası tarifini vericeğim tadı çok güzel oldu hadi başlıyalım tarife,

Malzemeler
Brüksel lahanası
1 tane soğan
1 havuç
3diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
yarım limon
yarım çay bardağı  zeytinyağı
1 avuç pirinç
2 tane küp şeker
tuz
YAPILIŞI:
Lahananın sararan taraflarını ve saplarını temizliyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanı  ve sarımsağı salçayla beraber zeytinyağında pembeleşene dek kavuruyoruz.Havucu rendeleyip ,lahanayla beraber pembeleşen soğanlara ilave edip  pirinci, limon suyunu, şeker ve tuzu da ekleyip üzerini geçecek kadarda su koyup kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin... pişincede soğumasını bekleyip servis edin.AFİYET OLSUN