15 Mayıs 2012 Salı

ELMALI KURABİYE

Selamlar Sevgiler Herkese,
Nasılsınız,
bugünkü tarifimiz,elmalı kurabiye.Sevmeyeniniz yoktur heralde.Hadi başlayalım ozaman....:)


MALZEMELER:
Hamuru için:
2 adet yumurta,
200 gram kadar margarin veya tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı yoğurt,
bir fiske tuz,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
alabildiğince un
İç malzemesi için:
3 adet büyükçe elma
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tarçın,
ceviz içi,
üzeri içinde pudra şekeri.
YAPILIŞI:
Önce hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç ,diğerl malzemeleri kaba alıp oda sıcaklığında bekletelim,onlar beklerken elmaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,çekirdek yuvalarını çıkaralım,elmalarımızı rendeleyerek ,şekerini de ilave edip ağzını kapatalım,suyu çekinceye kadar pişirelim,suyunu çekince altını kapatıp,tarçın ve cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Hamur malzemelerini içindeki şekeri eriyinceye kadar karıştırıp,kabartma tozu ve unu ilave edelim,ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim,
hamurdan,cevizden daha büyük parçalar alalım,merdane ile yuvarlak açıp elmalı içimizden koyalım ve kapatalım,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisineyada yağlanmış fırın tepsisine  aralıklı olarak dizip ortadan daha düşük ısıdaki fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim,fırından çıkarıp kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri eleyip soğuyunca servis yapalım,afiyet olsun.