15 Aralık 2011 Perşembe

VİŞNE SULU İRMİK TATLISI

Herkese İyi Akşamlar ,
bugün hem görünümü şık hemde kolay yapabiliceğiniz  çok pratik nefis bir tatlı tarifi vericem sizlere ... bu tatlıyı portakal suyuylada yapabilirsiniz oda harika oluyor,bir çok arkadaşım üç renklide yapıyor oda hem çok şık hemde tadı mükemmel ...Geçelim tarife ;
 MALZEMELER:
BEYAZ KISMI İÇİN ;

1 lt. süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya


VİŞNELİ  BÖLÜMÜ İÇİN:


3 su.bardağı  vişne suyu
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
ilk önce vişne sulu kısmı pişiriceğiz.Tencereye vişne suyunu irmiği ve şekeri koyup kaynıyana kadar karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca altını kısıp birkaç dakika daha pişirip altını kapatıyoruz,Kalıbı sudan geçirip vişneli irmiği içine koyuyoruz ,daha sonra beyaz irmikli yeri için tencereye sütü  ,irmiği ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.kaynadıktan sonra altını kısıp vanilyayıda ilave edip 1-2 dakika kaynatmaya devam ediyoruz.pişince kalıba vişneli bölümün üzerine döküp biraz soğumasını bekliyoruz..daha sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis tabağına alıp servis yapıyoruz sonrada Afiyetle yiyoruz:)