14 Nisan 2012 Cumartesi

Herkese Merhabalar,
Nasılsınız ,bugün İstanbul yağmurlu .Hava kapalı,ama yinede bahar güzellikleri ,ağaçların çiçekleri insanın içini ısıtıp ,aydınlatıyor.Bugün sizlere lezzetli bir tarif vericeğim.Bir çoğunuz denemişsinizdir mutlaka.
YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler
2 su bardağı bulgur,
 1 su bardağı yeşil mercimek,
 2 adet soğan,
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı salça,
 4 su bardağı et suyu yada su,
 tuz, karabiber
Yapılışı
Önce yeşil mercimeği biraz haşlayıp suyunu dökün. Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını alıp, üstüne soğanı döküp pembeleştirin.  Salçayı ilave edip karıştırın. Bulguru, mercimeği da katıp birlikte biraz karıştırın. suyunu , tuzu ve karabiberi katıp suyunu çekinceye kadar pişirin.Afiyet olsun...

4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok severim bir de yanında turşu olursa.Elinize sağlık.Çok güzel görünüyor.Mutlu haftalar:)

yemekbiraşk dedi ki...

nefis olmuştur eminim ikisi birbirine çok yakışıyor sevgilerimle..

nilay dedi ki...

İyi hatırlatma oldu bu pilav
Çok da sağlıklı
Ellerine sağlık
Sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Bayıldım, hiç denemediğim bir tarif.Hemen yapacağım, ellerinize sağlık.