Ben semizotu yemeğini pek tercih etmezdim ama işyerimde salata olarak yemiştim yoğurtlu semizotunu , ogünden sonrada sıkça yer alır sofralarımda... Eşim Elazığlı ve onların yöresinde pirpirim denirmiş semizotuna. Yazın serin serin yiyebileceğiniz harika bir lezzet....Hemde yapımı bir okadar kolay...
MALZEMELER:
yarım kilo semizotu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Semizotlarını yıkayıp doğrayalım 4-5 dakika haşlayalım.Haşladıktan sonra tabağa soğutalım ve yoğurt, sarımsak, tuzunu ekleyip servis edelim . hepsi bukadar işte sonrada afiyetle yiyelim :)

16 yorum:
merhaba
çok güzel görünüyor
ben hiç haşlamadan yaparım gayet güzel oluyor deneyin isterseniz sizde
sevgiler
severek yaptığım bir salata ellerine sağlık sevgiler
çok sevdiğim bir salata,ellerine sağlık
Favori salatalarımdan.Ellerine sağlık:)
Merhaba ben aynı salatayı semizotlarını hiç haşlamadan çiğden yapıyorum elinize sağlık sevgiler...
ÇOK GÜZEL OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.
ÇOK GÜZEL OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.
ÇOK GÜZEL OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.
Ellerine sağlık canım.Yaz için en ideal salatalardan biridir.Sevgiler
gzel yorumun için teşkk ederim canım.bu arada blogunuda tanımış oldum.çok güzel bir blogun var.takipteyim.sevgiler.
bende dün akşam yaptım ailecek çok severiz
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
eline sağlık arkadaşım,hayırlı ramazanlar...
Çok severim ve sık sık yaparım ellerine sağlık,sevgiler
çok sever,m ellerinize sağlık sevgiler
canım arşadaşım esselamu aleyküm.
bayramın mübarek olsun.kızınla sevdiklerinle nice bayramlara inş.canarkadaşım ellerine sağlık baylırım bu semizliğe.en kalbi sevgilerimle
bizde de semizotuna pirpirim derler:))eline sağlık canım...
Yorum Gönder